Diş kaybı veya hasar görmüş dişler için size sunulan tedaviler düşünüldüğünde, implant tedavisi en yaygın ve etkili prosedürlerden biridir. İmplant diş hekimliği, diş hekimliği alanının tüm yönlerini restoratif diş hekimliğine yönelik tek bir kapsamlı yaklaşımda birleştirir. Diş implantı, temel olarak, zarar görmüş bir diş veya dişlerin kalıcı olarak değiştirilmesini sağlamak için ağzınızın veya çenenizin kemiğine kaynaştırılan bir metaldir. Dental implant teknikleri son birkaç yılda önemli ölçüde iyileşmiştir. Günümüzün diş implantı prosedürleri her zamankinden daha dayanıklı ve güvenilirdir ve 6 hafta gibi kısa bir sürede gülümsemenizi geri kazanmanıza ve dişlerinizi kurtarmanıza yardımcı olabilir. Diş restorasyonu için diğer seçenekleri düşünmeden önce, sizin için doğru prosedürü belirlemek için deneyimli ve bilgili bir ağız cerrahına danışmanız önemlidir.

Diş İmplant Tedavisi Ne Zaman İyileşir?

Dental implant ameliyatlarını gerçekleştiren ağız cerrahları, işlemi son teknoloji bir cerrahi tesiste gerçekleştirir. Tamamen iyileşmenizi ve düzgün çiğnemenizi sağlamak için en son teknolojiyi ve aletleri kullanırlar. Geçmişte, ağız cerrahları, daha sonra hasta tarafından çıkarılan takma dişlerde veya kalıplarda cerrahi implantlar yaptılar. Ancak teknoloji ilerlediği için artık hasta tarafından çıkarılamayan titanyum diş implantları kullanıyorlar, bu da implantın mümkün olan en uzun süre yerinde kalmasını ve etkili olmasını sağlıyor.

Bir hastanın diş çekimine bağlı diş kaybı, yaralanma, enfeksiyon veya çenenizin destek kemiğini etkileyen bir hastalık gibi diş implant tedavisine ihtiyaç duymasının birçok farklı nedeni vardır. Bir dişte hasar veya çürük varsa kanal tedavisi aradığınız cevap olabilir. Pulpa da hasar görmüşse, tüm köprü veya kuron değiştirilebilir. Bazı durumlarda diş o kadar ağır hasar görür ki tek seçenek implant tedavisidir.

Dental implant prosedürünüzden önce diş hekiminiz sizinle tedavi planının ayrıntılarını tartışacaktır. Bu, gereken implant sayısı, prosedürün kendisi, ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir bakım sonrası ve uzun vadede tedavi planının maliyeti hakkında ayrıntıları içerir. Birden fazla implant gerekliyse, diş hekiminiz tek bir implant tedavi planından daha uygun maliyetli bir çoklu implant tedavi planı önerebilir.

İmplant Diş Hangi Durumlarda Yapılmaz?

İmplant prosedürünüzün ayrıntılarını ve tedavi planınızı görüşmek üzere diş hekiminizle görüştükten sonra, dişin arkasından başlayarak değiştirilmesi gereken dişin etrafındaki çene kemiğine vidaları yerleştireceklerdir. Diş eti dokusu daha sonra vidalar yerine sabitlenirken korunur. Diş hekimi daha sonra eski dişinizin ön yüzeyine geçici kaplamalar yerleştirebilir. Bu süreç diş hekiminin yeni dişinizin başarı oranını değerlendirmesine ve kalıcı dişin gelmesini beklerken iyi bir ağız hijyeni sağlamanıza olanak tanır.

Kalıcı implantasyon tamamlandıktan sonra, diş hekimi alt ve üst dişlerinizin bir izlenimini yaratacaktır. Bu kalıp, kaybedilen dişinizi taklit etmek için protez bir kronun oluşturulduğu bir diş laboratuvarına gönderilir. Protez taç, İmplant paslanmaz çelik kronuna takılır. Bu protez, gülüşünüzde boşluk kalmayacak şekilde İmplant doğal diş köklerine yapıştırılır. Son olarak, İmplant Diş Hekimi, İmplant’ı doğal dişinize kalıcı olarak yapıştırmak için seramik bir taç oluşturacaktır. Yeni İmplantınız ömrünüzün sonuna kadar dayanacak ve dişlerinizi çürüme ve bozulmalarına neden olabilecek diğer koşullardan koruyacaktır.

Diş implant tedavisi ne zaman iyileşir sorusuna yanıt olabilecek bir makale hazırladık. Konya diş implant hizmetimizden faydalanmak için buraya tıklayabilir ve hekimlerimiz ile görüşebilirsiniz.